Olof "Alf" Södergård som tidigare var en habil löpare (något sämre i dagsläget), men som numera (pga diverse skador) även pysslar med cykling och roddmaskin (ja, det är sant). Hyser en förkärlek till uthållighetsidrotter och fullkomligt älskar Monarks testcyklar.

lördag 30 oktober 2010

I väntan på vintertiden

Snart börjar det. Tränandet på en något mer seriös och strukturerad nivå alltså. Tänkte börja i november och det är ju på måndag. Det passar bra. Har inte cyklat på några veckor nu. Skönt. Undrar hur kass man kommer vara? Den obehagliga sanningen lär uppenbara sig tämligen omgående då testcykeln sällan ljuger. På måndag kommer svaret.

Tänkte inleda testcykelcykeln med styrkeintervaller. Alltså lågkadensare (45-50rpm) med ett högre moment. Ansträngningen ska ligga strax under tröskel, så kallad subtröskel. Nu i upptaktsfasen blir det 4x6'/2-3' för att sedan skruva upp längden till 10'/intervall. Effekten anpassas efter dagsform. Ingen idé att tvinga sig igenom ett pass på en för hög ansträngning trots att effekten kanske inte är särdeles hög. Disciplin ska det vara, för en gångs skull. Börjar väl på fjantigt låga 300w och ser hur det känns. Förhoppningsvis är jag inte så kass, och kanske undslipper skammen.

En annan mer positiv grej är att jag inte har blivit alltför korpulent under den här lättjans period. Har ett bättre utgångsläge än förra året. Skönt att slippa vara både blek och fet. Nu är det bara de lurviga som ska rakas för att den där rätt känslan ska infalla. Lena ben är underskattat.


Bjuder här på en klassisk musikvideo. Ni vet sådana där som var populära att titta på en gång i tiden. Då gjordes det också en hel del fräcka grejor, till exempel denna. Det var förövrigt Todd McFarlane (den rutinerade Marveltecknaren) som ritade introt (samt skivomslaget). Se och njut av musikvideokonst.

1 kommentar:

  1. Jag vill ha tillbaks mtv och ztv som det såg ut för 10 år sen. Those were the days, man kom hem från plugget, gjorde sju st skogahaolmsmackor med en massa smör och satte sig sen framför burken zappandes mellan de två nämnda kanalerna i jakt efter en bra musikvideo. Höjdpunkten var när man lyckades pricka in samma video på de båda kanalerna samtidigt. Aaaaah, a trip down memory lane....

    SvaraRadera