Olof "Alf" Södergård som tidigare var en habil löpare (något sämre i dagsläget), men som numera (pga diverse skador) även pysslar med cykling och roddmaskin (ja, det är sant). Hyser en förkärlek till uthållighetsidrotter och fullkomligt älskar Monarks testcyklar.

onsdag 15 september 2010

Crêpe épaisse alá Prinsen

Har haft flyt med de yttre betingelserna hittills denna vecka. I måndags ösregnade det hala dagen, och då var det vilodag (från cardio i alla fall). I går sken solen starkt på förmiddagen, och då blev det 5h distans utan föda med Linus, Prinsen och Kullgren. Därefter vräkte regnet ner igen. Idag regnade det som satan och då passade det ypperligt med ett inplanerat testcykelpass. Ibland går det ens väg helt enkelt.

Dagen testcykelpass var i och för sig en ren misär. Planen var 4x4'/4' på mysiga 400w, men tydligen fattade inte kroppen att det här skulle vara rätt "lätt". Den första kändes värre än vad den sista brukar göra. Precis den känslan man vill ha i början av ett pass. Hur som haver. Körde 2st 4or + 2' + 1' @400w. Det fick banne mig räcka. Ja, jag är klen. Gårdagens pass kan nog annars, med stor sannolikhet, ha spelat in på utgången av dagens dito. Anyways, skönt att få flåsa av sig lite inför helgens tävlingar.

För att återanknyta till rubriken, så tjötade jag och Prinsen en massa mat under distanpasset igår (FYI är det en obra idé att göra då man blir fruktansvärt hungrig, och vet att det är timmar tills man får fylla sin lilla ventrikel med mat). Vi diskuterade pannkakor, och hur det godaste receptet är komponerat. Vi kom sedermera in på tjockpannkakan, och vad man skulle kunna göra med den. Prinsen tipsade då om att blanda i kanel, vaniljsocker samt skivade äpplen i smeten. Det lät väldans gott i mina öron, och jag var därför tvungen att tillaga denna delikatess igår kväll. Utfallet blev mycket gott. Kan liknas vid en matigare äppelkaka ungefär. Kan med fördel serveras med en kula vaniljglass till. Fett och gott.

Mmm...jag har redan ätit upp denna plåt. Snabbt och enkelt att göra. Lika god kall som varm.

//Chef de cuisine, Alf

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar