Olof "Alf" Södergård som tidigare var en habil löpare (något sämre i dagsläget), men som numera (pga diverse skador) även pysslar med cykling och roddmaskin (ja, det är sant). Hyser en förkärlek till uthållighetsidrotter och fullkomligt älskar Monarks testcyklar.

fredag 18 februari 2011

Il piccolo principe

Den lille prinsen har ju blivit proffs till i år. Fett coolt (som ungdomarna skulle uttryckt det)! Han befinner sig nu således i den italienska värmen där hans nya lag (Amore & Vita) huserar. Prinsen har inte legat på latsidan heller då träningsdosen i timmar/månad är tresiffrig(!!). Mein Gott. Tävlingspremiären sker enligt uppgift imorgon, och det är inte vilken bonnatävling som helst - Trofeo Laigueglia. En skapligt stor italiensk endagstävling. Bredvid sig på startlinjen kommer åkare som Ivan Basso, Peter Sagan, Mikhail Ignatyev, Danilo Di Luca, Damiano Cunego och Alessandro Ballan stå, för att nämna några. Återigen, fett coolt!

Prinsen spänner upp sig i det nya teamkitet. Deffen verkar börja komma, och han ser ju onekligen rätt taggad ut. Oklart dock om tofflorna ingår i utstyrseln. Verkar vara varma och sköna i alla fall.

Bild lånad från Anders Grönqvists sida

Personligen harvar jag på i det kalla svennelandet. Har några småskavanker som stör träningen något för tillfället i rygg, revben, knä, hälsena, lillfinger, höft med mera, men det är ju helt normalt. Skulle kännas högst obehagligt att inte ha ont någonstans. Då vet man att det är något som kommer gå fel snart. För att nämna ett pass jag kört i veckan plockar jag ut tisdagens testcykelkörning. 2x20'/5' @350-357w (3,5kg 100-102rpm). Genomfördes utan några konstigheter egentligen. Bara att trampa och flåsa lite. Så, nu vet ni det.

1 kommentar:

  1. Hallå! I höstas påbörjade jag en topplista med Sveriges alla hälsobloggar. Nu närmar vi oss 600 st men där är fortfarande en hel del som saknas. Eftersom du skriver om hälsa så vore det kul om du ville vara med :) http://www.halsoartiklar.se/bloggar/

    SvaraRadera