Olof "Alf" Södergård som tidigare var en habil löpare (något sämre i dagsläget), men som numera (pga diverse skador) även pysslar med cykling och roddmaskin (ja, det är sant). Hyser en förkärlek till uthållighetsidrotter och fullkomligt älskar Monarks testcyklar.

onsdag 2 februari 2011

Saucony Hattori




En ny liten godbit dök upp i butiken idag, Saucony Hattori. Dock är det endast ett exemplar, och som ska testas av den sympatiske Victor, tillika prylbloggare på Runnersworld. Till allmänheten kommer den tidigast till sommaren. Enligt Saucony inom Sveriges gränser kring juni/juli. Hattori är en så kallad "barfotasko" med noll skillnad i drop från häl- till tåparti. Den har en extremt tunn sula samt ovandel, och justeras med hjälp av två kardborreband. Riktigt snygg sko må jag säga, och alla Five Fingers-fetischister (aka Colting-lovers) borde bli lite våta i brallan av denna. Personligen är jag aningens mer försiktigt optimistisk. Tycker att en "barfotasko" är skapligt överflödig att ha (om man ska springa i dem det vill säga. Funkar säkert utmärkt som tofflor och okynnesflanering.). De är inte särdeles bekväma att springa i då sulorna är för tunna (snackar generellt här) och ovandelen oftast är av en mer sladdrig karaktär. Nä, mina favoritlättviktsskor är de klassiska Adidas Adizero PR, världens bästa sko (den empiriska metoden användes för att komma fram till detta val). Den vägde 125g i storlek US 11 (eur 45, 29cm). Damn bra skit. Tyvärr finns den inte längre bland oss, men den levererade x-antal personliga rekord och grymma träningspass. Saknaden är stor.

4 kommentarer:

  1. Hur mycket väger då denna Saucony Hattori?

    SvaraRadera
  2. Jag saknar också Adidas Adizero PR. Trist de inte kan ta tillbaka den och den borde ju bli hypad med tanke på hela barfota-trenden nu...

    SvaraRadera
  3. Ni får väl börja sälja Mizuno då..wave universe 3 är ju faktiskt ännu lättare än PR..inte testat den dock, men är sugen.

    /medeldist

    SvaraRadera
  4. @Anonym - denna Saucony Hattori väger enligt uppgift 125g i storlek US 9.

    @Dunceor - Mycket beklagligt. Den fanns på marknaden 2010, men 2011 har jag inte hittat någon version av den.

    @medeldist - Jo, den är ju också lätt. Dock så har den inte fått överdrivet bra omdömen från Cédric. Tydligen för tunn för halvmaran samt något undermålig slitstyrka.

    SvaraRadera