Olof "Alf" Södergård som tidigare var en habil löpare (något sämre i dagsläget), men som numera (pga diverse skador) även pysslar med cykling och roddmaskin (ja, det är sant). Hyser en förkärlek till uthållighetsidrotter och fullkomligt älskar Monarks testcyklar.

tisdag 21 december 2010

Maxtest, julbord, vinst och distans


Saker som hänt sedan sist värda att nämna är följande:
  • Nytt tröskel- och maxtest på roddmaskin (eller bara maskin alternativt C2 på fackspråk) igår. Som helhet gick det bättre än i fredags, men inte enligt mina önskemål. Körde med Douglas (säckar som insamlingsmetod alltså) och syreupptaget kom i alla fall upp i 5,1 liter. Ett fall framåt mot förra då det stannade på 4,7. Jag har således för kass teknik för att få ut hela skiten. Långa tröskelintervaller + roddspecifik styrka bör göra tricket enligt Don Thomaso och Elghen.
  • För den intresserade gick testet till som sådant: 10' uppvärmning (8' @130w, 2' @150w). Tröskeltest 4x4' @ 210w - 240w - 270w - 300w med vila för laktatmätning i örsnibben emellan. Några minuters vila innan maxet sedan 4' all out. Här gäller det att försöka hålla en sådan jämn fart som möjligt. Inte gå ut stenhårt första 2' och sedan släpa sig i mål. En god kännedom om sin kapacitet är därför att föredra. Snittade maxet på 361w (1:38.9/500m) vilket var samma som i fredags. Vet att det finns mer att hämta när kroppen har fått lite vila innan.
  • Maxpulsen har sjunkit med drygt 10 slag på några veckor. Sliten? Jag? Näää...
  • Ett klart positivt besked från igår är annars att vikten går åt rätt håll. Vägde igår in mig på 73,7 kg. Ett drygt kilo till att kapa för att sedan utvärdera. Alla frestelser som julen för med sig ger mig bara en starkare karaktär. Hoppas jag.
  • Julbord med Runners igår. Gratis och god mat med likasinnade är alltid ett trevligt inslag i vardagen. Detta år var vi på Hotell Skeppsholmen och maten var till belåtenhet. Kanske inte riktigt lika vasst som förra årets på Fjäderholmarna, men konstigt vore ju annars. Smuttade lite öl och nubbe för att smälta in i sällskapet. Inte min kopp av te må jag säga, öl och brännvin alltså. Kvällens överraskning var att jag vann en utlottning som skedde bland alla julbordsgäster i lokalen. Vann en natt för två på Hotell Skeppsholmen med tillhörande frukost. Trefvligt. Vinsten gäller hela 2011 så nu är det bara att hitta ett datum samt lämpligt sällskap. Någon som är sugen? Eller kanske vill buda på priset? Fick ett erbjudande på 1600kr igår, så högre än det måste det vara.
  • Idag blev det en återhämtningsdag i form av två lugnare distanspass. Först 1h löpning i den bitande kylan med tunga ben, och på några timmar senare 1h testcykel på 200w. Lugnt och fint.

2 kommentarer:

  1. Du kan väl övernatta med "din" testcykel? Kanske som ett värdigt avslut när Don Thomasåsen kräver att få tillbaka sitt åbäke...

    SvaraRadera
  2. Bra förslag! Då får det bli till våren när snön har smält. Runt mitten av maj alltså. Kommer lida av svår separationsångest den dagen, men det blir ett värdigt avslut.

    SvaraRadera